İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOCAELİ TEKNOKENT OLMALI

Kocaeli Üniversitesi Dergisi – ….

Ekonomimize yapmış olduğu katkıları yanında sahip olduğu Bilim ve Teknoloji üretim Merkezleri ile Kocaeli İlimizin artık Yüksek Teknoloji (High-Tech.) üretimi yapan ve bu projeleri finanse edebilen bir TEKNOKENT olması beklenmektedir.

TEKNOKENT’lerin en önemli özellikleri Bilim ve Teknoloji Üretim Merkezlerine sahip olması ve üretilecek projelerin toplandığı TEKNOPARK 1ar ile bu projelerin fınansını koordine edecek ye Yatırıma dönüşmesini sağlayacak TEKNOBANK lara sahip olmasıdır.

Kocaeli ilimiz Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine ve TEKNOPARK lama sahip bir ilimizdir.

Ancak bu merkezlerde üretilecek projelerin en düşük kredi maliyetleri ile Yatırana dönüşmesini koordine edecek İhtisas Bankası konumunda bir TEKNOBANK ı bulunmamaktadır,

Kurulacak bir TEKNOBANK ile TEKNOPARKlardaki projeler pazarlanabilecek ve bu projelerin Yatırıma dönüşebilmesi için gerekli finaııs ihtiyaçları en düşiik maliyetle temin edilebilecektir,

Banka; Kredi taleplerinde yurt içindeki ve dışuıdaki fınans pazarlarına yönetici banka(Lead-Manager) olarak çıkabilecek ve krediye ortak (Co-Manager) leri bularak bir “Consortium” oluşturulacak ve en düşük maliyete krediyi temin edebilecektir.

Ayrıca hisse senetleri vc tahvil ihraçları ile Halka ve Euro – Tahvil ihraçları ilede Euro-Pazarlara çıkabilecektir.

K urulacak TEKNOBANK; FİNANS +TEKN OLOJ İ yönünden güçlü ülkelerin (Japonya Jsviçre, ABD, Kanada, İsveç….vb gibi) Uluslararası Bankaları ile müşterek olarak bir “Consortium Bank” şeklinde de olabilir.

Diğer taraftan KOCAELİ ÜNİVERSiTESİ bünyesine gelişen teknolojilerin beraberinde getirmiş oldukları yeni meslek dallarının ilave edilmeside uygun olacaktır.

Bu yeni meslek dallarına örnek olarak;

-Robot Mühendisliği

-Laser Mühendisliği

-Nükleer Enerji Mühendisliği

-Uzay Mühendisliği

-Uydu Mühendisliği

-Işık Mühendisliği

-Işın Mühendisliği

-Optik Mühendisliği

-Genetik Mühendisliği ve

-FİNANS MÜHENDİSLİĞİ

gösterilebilir. Böylece, Bilim ve Teknoloji Üretim Merkezlerinde Yüksek Teknoloji ihtiva eden Endüstrilerde ve Finans merkezlerinde (TEKNOBANK larda) istihdam edilecek beyinler de yetiştirilmiş olur.